Veilig speelgoed voor Kinderen

Je kinderen gun je vanzelfsprekend het beste van de wereld. Je doet er alles aan om ze op een zo
goed mogelijke manier te laten opgroeien. Dit betekent ook dat je soms goed zal moeten toezien op
wat je kinderen uitspoken en altijd een oogje in het zeil zal houden. Ook wat betreft
kinderspeelgoed. Je wil er uiteraard van verzekerd zijn dat het speelgoed van je kinderen altijd veilig
is en de risico’s ervan zo beperkt mogelijk blijven. Maar hoe weet je of speelgoed veilig is? Waar kun
je op letten? En welk speelgoed kun je de allerkleinste op een veilige manier geven?

Leeftijd van je kind

Welk speelgoed veilig is voor jouw kind is sterk afhankelijk van de leeftijd van je kind. Vooral voor
baby’s gelden veel risico’s omdat zij bijvoorbeeld de neiging hebben om alles gelijk in hun mond te
stoppen. Als je kinderen in verschillende leeftijden hebt doe je er ook goed aan om te zorgen dat de
allerkleinste niet bij al het speelgoed van je oudere kinderen kan komen. Probeer dit dus zoveel
mogelijk gescheiden te houden. Om te bepalen welk speelgoed geschikt is voor de leeftijd van je
kinderen kun je gelukkig vaak door de verpakking van het speelgoed al een stuk wijzer worden. Hier
staat meestal op aangegeven voor welke leeftijden het speelgoed geschikt is.

Alert met ouder speelgoed

Tegenwoordig kan je ook door het CE-label gezien dat speelgoed aan bepaalde
veiligheidsvoorwaarden voldoet. Echter worden deze regels constant aangescherpt. Dit betekent dat
in het verleden nog niet zo nauw gelet werd op de veiligheid van speelgoed zoals dat nu gebeurt. Als
je gebruik maakt van speelgoed dat een lange tijd geleden al ontwikkeld is zal je zelf dus extra
kritisch moeten zijn om te bepalen of het speelgoed veilig is voor je kind.

Koop speelgoed bij goede winkels

Bekende speelgoedwinkels zullen vrijwel altijd enkel speelgoed verkopen dat voldoet aan een CE
label. Maar wanneer je speelgoed koopt in winkels of websites die minder (goed) bekend zijn zal je
zelf alert moeten zijn op de aanwezigheid van een dergelijk label! Zelf kan je opletten door te kijken
of er kleine onderdelen bij het speelgoed zitten, deze zijn vrijwel nooit geschikt voor baby speelgoed.

Creatief aan de slag met houten speelgoed

Heeft jouw kind ook zo veel speelgoed in huis? En vraag je je ook wel eens af met hoeveel procent daarvan nu ook echt gespeeld wordt? Steeds meer ouders kiezen voor een wat duurzamere manier van met speelgoed omgaan, en halen houten speelgoed in huis. Dit is veelzijdig en kan vaak vele jaren mee.

Zoek het zelf maar uit

Een kind is, kijkend naar de ontwikkeling, het meest gebaat bij speelgoed waar het de eigen fantasie in kwijt kan. Een stuk speelgoed dat maar op één manier gebruikt kan worden, dat zal niet lang interessant blijven. Keer op keer hetzelfde spelen, daar zitten de meeste kinderen niet op te wachten. En logisch ook: spelen is voor hen een manier om zich te ontwikkelen. Om opgedane vaardigheden in de praktijk te brengen, om problemen op te lossen en om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Dat gaat het best met speelgoed dat hen daartoe ook de ruimte biedt.

Voor veel makers van houten speelgoed is dit hun uitgangspunt tijdens de ontwikkeling. Waar ‘commercieel’ speelgoed vooral gericht is op de ‘wow’-factor, een kind ziet het speelgoed en wil het hebben, nu meteen, is speelgoed gemaakt van hout wat minder schreeuwerig. Het ziet er soms wat saaier uit, maar gaat naarmate een kind er meer mee speelt steeds meer gewaardeerd worden. Juist omdat veel speelgoed van hout geen vaste spelvorm, geen vast doel heeft, kunnen kinderen er uiteindelijk veel meer mee. Laat ze hun eigen spel er maar mee bedenken, de uitkomsten zullen je verbazen.

Alle kleuren van de regenboog

Heel populair is de houten regenboog. Allereerst doordat hij opvalt, met zijn mooie kleuren. Maar daarnaast kan er ook echt ontzettend veel mee. Alle kleuren van de regenboog zijn een losse boog, waar mee gespeeld kan worden. De bogen passen in elkaar, en zijn er dus in verschillende maten. Alleen al het uit elkaar en daarna weer in elkaar zetten van de boog kan voor jonge kinderen een hele uitdaging zijn. Maar wist je dat je met de bogen ook kunt bouwen?


Zet ze maar eens andersom, dus van groot naar klein, tegen een muur: wat een mooie toren! Of maak er eens een ballenbaan van, of probeer met de vormen poppetjes of dieren te maken. Heeft je kind een autobaan of een treinset? Dan kunnen de bogen ook prima dienen als bruggen. Juist doordat er zoveel mee kan, en voor zoveel verschillende leeftijden, is de regenboog een stuk speelgoed dat vrijwel de gehele jeugd van je kind mee kan gaan.

 

Veel voorkomende klachten bij baby’s

Na hun geboorte kunnen baby’s met tal van lichamelijke klachten te maken krijgen. Het ene lichamelijke ongemak is vervelender dan het andere! Bovenal wil je er als ouder voor proberen te zorgen, dat je kind snel weer over de klachten heen is. In dit artikel zetten we een aantal van deze klachten voor je op een rijtje. Voor de geboorte van je kind kun je verschillende zalfjes en middeltjes in huis halen, om direct te kunnen handelen als deze ongemakken zich voordoen. Zo zal je baby hier straks zo min mogelijk hinder van ondervinden. Welke medicijnen heb jij al in huis gehaald?

Een schrale huid onder baby’s

Een van de klachten die regelmatig voorkomt bij baby’s, is een schrale huid. Gelukkig bestaan er diverse zalfjes, die je helpen de huid soepel te houden. Kleed je kind in de herfst en winter lekker warm aan! Dit verkleint de kans op een schrale huid en zorgt er daarbij voor, dat je kind het nooit koud zal hebben. Een baby heeft het logischerwijs sneller koud dan een volwassen mens. Daar komt bij dat een baby dit zelf niet aan kan geven. Ook allergieën kunnen pijn aan de huid bij een baby verklaren. Een huisarts kan je hier meer over vertellen.

Diarree komt regelmatig voor bij baby’s

Niet alleen een schrale huid komt regelmatig voor bij baby’s. Ook kan er sprake zijn van diarree! In dit geval kan het gebruik van diarreeremmers het overwegen waard zijn. Dit stopt de diarree waar zowel je kind, als jijzelf baat bij heeft. Houd er rekening mee, dat net alle diarreeremmers geschikt zijn voor kinderen. Lees daarom voor het gebruik hiervan de bijsluiter door. Ook kun je bij een apotheek of drogisterij om advies vragen. Te zware diarreeremmers kunnen de problemen bij je baby enkel vergroten. Het maagje van je kind kan deze medicijnen nog niet verwerken.

3 tips om aan een leuk babyspeelgoed te komen

Wanneer je iemand in je omgeving onlangs een baby gekregen heeft, kan het leuk zijn om alvast op zoek te gaan naar cadeautjes! Een cadeautje voor het kraambezoek, een cadeau voor als de kleine straks een jaar oud is, enzovoorts. Het is niet altijd even gemakkelijk om een leuk cadeau te vinden voor de jarige! In dit artikel geven we tips, die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1: ga op zoek naar aanbiedingen in speelgoedwinkels

Het aanbod aan speelgoed in speelgoedwinkels wordt regelmatig vernieuwd. Het kan om die reden slim zijn om regelmatig te kijken naar kortingsacties voor producten die uit het assortiment gehaald worden. De kortingen lopen hierbij vaak behoorlijk op! Zo kun je speelgoed voor kinderen voor een lage prijs aanschaffen. Bewaar het speelgoed nog even bij je thuis, totdat de baby jarig is.

Tip 2: zoek naar cashback acties op internet

Ook cashback shopping biedt je mogelijkheden om goedkoop babyspeelgoed aan te schaffen. Er zijn steeds meer producenten, die dergelijke cashback acties aanbieden. Daarbij zijn er websites waarop deze acties van verschillende producenten verzameld worden. Zo vind je altijd een product, die past bij de interesses van de baby en hoef je hier zelf niet actief naar te zoeken. Wat voor cadeau vind jij leuk om aan een baby te geven?

Tip 3: tweedehands babyspeelgoed kopen

Een derde mogelijkheid om aan leuk babyspeelgoed te komen, is het aanschaffen van tweedehands speelgoed. Er zijn verschillende websites waarop tweedehands speeltjes te koop worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan boekjes voor kleine kinderen! Of wat te denken van een loopfiets? Het is ontzettend leuk speelgoed om te geven en te krijgen. Ook op Facebook vind je vaak verschillende groepen, waarin men babyspeelgoed aanbiedt. Houd er rekening mee dat baby’s geneigd kunnen zijn om speelgoed in hun mond te stoppen. Kleine speeltjes zijn hierdoor minder geschikt om als tweedehands speelgoed te kopen.

Baby die veel wakker wordt tijdens de nacht? Inactiviteit kan de oorzaak zijn

Zou er een eenvoudige manier kunnen zijn om je baby elke nacht een paar uur slaap te laten maken? Hoewel het korte antwoord “waarschijnlijk niet” is, suggereert een nieuwe studie dat het misschien de moeite waard is om een ​​beetje extra buiktijd te proberen.

Uit het onderzoek bleek dat baby’s die minder sliepen gedurende een periode van 24 uur (inclusief dutjes) gedurende de dag aanzienlijk minder actief waren.

“We weten dat fysieke activiteit en slaap elkaar beïnvloeden en zijn sterk geassocieerd met groei bij oudere kinderen en volwassenen,” zei de hoofdauteur. “Onze bevindingen suggereren dat deze associatie zou kunnen ontstaan ​​al in de vroege kinderjaren, een kritieke ontwikkelingsperiode.”

Als onderdeel van de studie bestudeerden onderzoekers van de Michigan State University de slaap- en activiteitsniveaus van 22 zes maanden oude baby’s. Toen ze de bevindingen analyseerden, ontdekte het team dat baby’s die minder uren slaap hadden gehad in een periode van één dag de minste nachtrust en meer overnachtingen hadden. En – belangrijker nog – ze waren overdag minder actief.

Bovendien hadden baby’s die langer dan 12 uur per dag sliepen betere gewicht-voor-lengte scores (rond het 53e percentiel) dan degenen die minder dan 12 uur sliepen.

“Ouders kunnen 12 uur slaap of meer een prioriteit maken voor hun baby door een bedtijdroutine te maken en daarmee consistent te zijn,” zei Hauck. “Terwijl hun kleintje wakker is, moeten ze fysieke activiteit aanmoedigen door interactie met hun baby tijdens activiteiten op de vloer en meerdere keren per dag toezicht houden op de buiktijd.”

De onderzoekers erkennen dat verder onderzoek met meer zuigelingen nodig is, maar merk op dat de bevindingen belangrijke implicaties kunnen hebben.

“Hoewel we nog geen bewijs hebben dat de buiktijd direct van invloed is op de slaap, verhoogt het de fysieke activiteit en bevordert het een gezonde gewichtstoename,” zei Hauck. “Dus, ouders die vinden dat hun baby niet genoeg slaapt, kunnen de buiktijd gedurende de dag bevorderen om het fysieke activiteitenniveau van hun baby te verhogen.”

Het is zeker het proberen waard.

Het liedje is gemaakt om je baby heerlijk gelukkig te maken

Speel het nummer dat de wetenschap heeft gemaakt om je baby heerlijk gelukkig te maken.

We weten al eeuwen dat muziek emoties in ons oproept. We hebben allemaal een favoriete ballad om een ​​paar tranen af ​​te werpen en een vrolijk nummer dat ervoor zorgt dat ons lichaam onvrijwillig op de dansvloer springt.

En we hebben je al verteld over het allerbeste nummer ter wereld om te spelen om je baby in slaap te krijgen. Wat nu als we je vertelden dat een nummer speciaal is ontworpen om je baby te laten lachen en stuiteren met geluk?

Een child development-expert en muziekpsycholoog werden door een Engelse babyvoedingbedrijf aangeworven om de wetenschap achter de voorkeuren voor babymuziek te decoderen en maakten vervolgens van “een wetenschappelijk bewezen wetenschappelijk bewezen baby’s gelukkig te maken”.

Er is veel onderzoek gedaan naar de muzieksmaak van volwassenen, maar er is minder bekend over welke muziek baby’s op emotioneel niveau leuk vinden. Andere dan kortstondige, waarneembare reacties, kunnen baby’s ons niet precies vertellen – hoewel hij wijst op een onderzoek dat suggereert dat “pasgeboren baby’s Bach prefereren boven Aerosmith.

Ze keken naar onderzoek voor zijn Baby Laughter Project, waarin ouders werden gevraagd naar de kinderliedjes en liedjes waar hun baby’s het meest van genoten. Ze hebben ook het werk van Stewart over oorwormen geraadpleegd vanwege hun meest onderscheidende kenmerken. Men was het erover eens dat het lied hoog en zangerig moet zijn, de tonen en intonaties die velen van ons natuurlijk aannemen bij het spreken tegen baby’s.

Ze benaderden vervolgens muzikant Imogen Heap, die in die tijd een eigen 18 maanden oud was. Heap kreeg een paar belangrijke aanbevelingen voor het maken van het nummer:

  • eenvoudige, repetitieve hoofdmelodie
  • gebruik van drumrollen en toets- en toonhoogteveranderingen om te verrassen en te verrassen
  • snel tempo
  • levendige vrouwelijke zang ‘idealiter opgenomen in de aanwezigheid van een echte baby’

Probeer het op je baby en kijk wat er gebeurt.