Voor wat voor soort aanvullende zorgverzekeringen kun je kiezen en wat als je zwanger bent?

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar verplicht om tenminste een basiszorgverzekering af te sluiten. Op die manier wordt er maandelijks genoeg geld aan premies geïnd, zodat de medische kosten van alle Nederlanders vergoed kunnen worden. Door met z’n allen te betalen, kan er in Nederland kwalitatieve en betaalbare zorg geleverd blijven worden. De ene persoon heeft meer zorg nodig dan de ander, waardoor het belangrijk is dat er een goed vangnet is voor alle kosten. Naast de basisverzekering, kun je ook voor een aanvullende zorgverzekering kiezen. In deze blog lees je daar meer over en wat er voor zwangere vrouwen kan worden geregeld.

Wat is het voordeel van een aanvullende zorgverzekering?

De aanvullende zorgverzekering is vooral interessant op het moment dat je van jezelf weet dat je in een bepaald jaar meer medische zorg nodig zal hebben dan in andere jaren. Staat er een operatie op de planning waar je van moet rehabiliteren? Dan zou je bijvoorbeeld voor meer sessies bij een fysiotherapeut kunnen kiezen. Dient er iets met je gebit te gebeuren? Kies dan voor de aanvullende tandartsverzekering. Jij weet het beste op welke zorg je aanspraak wil maken en waar jij je dus liever aanvullend voor kunt laten verzekeren. Je kunt voor advies altijd contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Is er een aanvullende verzekering voor zwangere vrouwen?

Wanneer je een basisverzekering hebt, worden er al veel medische kosten gedekt op het moment dat je zwanger blijkt. Denk hierbij aan afspraken en controles bij een verloskundige praktijk, bloedonderzoeken, voorgeschreven echo’s, gynaecologische hulp, een bevalling in het ziekenhuis, de verloskamer tot een bepaald bedrag, allerlei testen zoals de NIPT test, vlokkentest of een vruchtwaterpunctie, kraamzorg en nog veel meer. Dit wordt allemaal door de basisverzekering vergoed, omdat je nooit 100% kunt plannen in welk jaar je zwanger wordt en je wel altijd de beste zorg voor jezelf en je toekomstige kindje wil ontvangen. Sommige kosten gaan wel van je eigen risico af, dus zorg dat je goed geïnformeerd bent.

Verwacht je een kleine? Dan kun je vaak heel makkelijk en snel je eigen kraampakket aanvragen. Hiermee zorg je voor alle medische benodigdheden voor net voor en na je bevalling. Er worden vaak ook verzorgingsproducten geleverd, waardoor jij in de belangrijkste periode goed voor jezelf en de kleine kunt blijven zorgen. Vaak kun je het kraampakket gratis bij je eigen zorgverzekeraar aanvragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *