Veel voorkomende klachten bij baby’s

Na hun geboorte kunnen baby’s met tal van lichamelijke klachten te maken krijgen. Het ene lichamelijke ongemak is vervelender dan het andere! Bovenal wil je er als ouder voor proberen te zorgen, dat je kind snel weer over de klachten heen is. In dit artikel zetten we een aantal van deze klachten voor je op een rijtje. Voor de geboorte van je kind kun je verschillende zalfjes en middeltjes in huis halen, om direct te kunnen handelen als deze ongemakken zich voordoen. Zo zal je baby hier straks zo min mogelijk hinder van ondervinden. Welke medicijnen heb jij al in huis gehaald?

Een schrale huid onder baby’s

Een van de klachten die regelmatig voorkomt bij baby’s, is een schrale huid. Gelukkig bestaan er diverse zalfjes, die je helpen de huid soepel te houden. Kleed je kind in de herfst en winter lekker warm aan! Dit verkleint de kans op een schrale huid en zorgt er daarbij voor, dat je kind het nooit koud zal hebben. Een baby heeft het logischerwijs sneller koud dan een volwassen mens. Daar komt bij dat een baby dit zelf niet aan kan geven. Ook allergieën kunnen pijn aan de huid bij een baby verklaren. Een huisarts kan je hier meer over vertellen.

Diarree komt regelmatig voor bij baby’s

Niet alleen een schrale huid komt regelmatig voor bij baby’s. Ook kan er sprake zijn van diarree! In dit geval kan het gebruik van diarreeremmers het overwegen waard zijn. Dit stopt de diarree waar zowel je kind, als jijzelf baat bij heeft. Houd er rekening mee, dat net alle diarreeremmers geschikt zijn voor kinderen. Lees daarom voor het gebruik hiervan de bijsluiter door. Ook kun je bij een apotheek of drogisterij om advies vragen. Te zware diarreeremmers kunnen de problemen bij je baby enkel vergroten. Het maagje van je kind kan deze medicijnen nog niet verwerken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *